29 Kasım 2010 Pazartesi

El clasico

       Ve bir el clasiconun daha sonuna geldik bu gece. İspanya'nın ve dünyanın en iyi takımlarından iki takımın  Real Madrid ve Barcelona'nın karşı karşıya gelip nefeslerin tutultuğu bir derbi el clasico. Bu gece Nou camp'ta yani barcelonanın stadında oynan derbide galip barcelona olmuş bulunmakta. Senelerdir süren bu çekişme şüphesiz dünyanın en önemli derbilerinin başında geliyor. Sadece İspanya'da değil dünyada resmen hayat duruyor. Türkiye'de de aynı şey geçerli. Futbolun en güzel hareketlerini görüp, dünya yıldızlarıyla bir futbol şöleni yaşadığımız 90 dakikayı bizlere sunuyorlar.

       Aslında İspanya'da bu derbi sadece bir futbol derbisi özelliği taşımıyor. Real Madrid İspanya'nın klariyet kültürünü simgeleyen bir takım tabii ki bunu armalarından da anlamak mümkün. Barcelona ise, İspanyanın özerk Katalan bölgesinin bir takımı. Bu yüzden İspanya'da iç bir milli maç misyonu da üstleniyor bu derbi. Katalanların İspanya'ya karşı kazandıkları ya da bunun tam tersi olduğu bir zafer! Anlayacağınız bayağı bir önem taşıyor. Birbirlerine karşı rekabetleri sadece futbol değil, bu olayla da oluşan bu iki takım bu sayede dünyada çok rastlanmayan bir fanatikliğin sonuçlarını doğuruyor.
   
        Pek dostluk için de geçmese de, bu derbi her zaman bize hem görsel hem de verdiği büyük  heycanla Futbol Sanatını gözlerimizin önüne sunuyor. Sonuç ne olursa olsun, 90 dakikanın sonunda futbol kazanmış oluyor. Daha bir çok el clasico izlemek dileğiyle. Benim kimi tuttuğuma gelince, tabii ki de REAL MADRİD:) Yani bu gece gülen taraf ben olamadım:) 2. yarı santiago barnebau'da (Real Madrid'in stadı) görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder